AGENDA

#GroningenForYulia

In 2020 voeren we actie in Groningen met een campagneteam voor Yulia Tsvetkova. Ondersteun ons door de petitie te ondertekenen of sluit je aan!

De Russische kunstenares en activiste Yulia Tsvetkova wordt beschuldigd van het ‘maken en verspreiden van pornografische materialen’. Tsvetkova, die zich inzet voor vrouwenrechten en LHBTIQ+’ers, had op sociale media tekeningen geplaatst van het naakte vrouwelijk lichaam. Indien schuldig bevonden, kan ze tot 6 jaar gevangenisstraf krijgen.   

Eigenlijk zouden we in Groningen deelnemen op verschillende events (Bevrijdingsfestival, Meet-up, zomerfestival, etc.), maar we hebben de campagne iets moeten omvormen vanwege het corona-virus. Dit betekent dat een groot deel van de campagne online plaatsvindt. We hebben nu een Instagram pagina, @groningen_for_yulia en plaatsen hier regelmatig berichten op die de zaak van Yulia aan het voetlicht brengen en draagvlak creëren in Groningen, maar ook uitnodigingen voor online bijeenkomsten en acties.  

In de zomer en het najaar zullen er enkele ludieke acties uitgevoerd worden in Groningen om mensen te betrekken. Wil jij helpen, sluit je dan aan als activist.

#weareyulia        |      Instagram: @groningen_for_yulia     |      Heb jij de petitie al getekend? Ga naar: www.amnesty.nl/yulia

Het Dagblad van het Noorden heeft ook aandacht besteed aan onze actie voor Yulia Tsvetkova. Lees het volledige artikel hier.